Biljard – från riddare till ungdomsaktivitet

Biljard började man spela redan på 1100-talet. Men på den tiden så påminde det faktiskt egentligen mer om krocket och golf. Man tror att det var tempelriddarna från England som tog med sig spelet hem från Frankrike. Men det var först på 1300-talet som spelandet tog fart ordentligt.

Men under 1300-talet och 1400-talet så levde den förtida biljarden en hård tillvaro då man ansåg att spel och lekar både var farligt och kunde frambringa ondska. Men 1470 så tyckte den franska kungen att nu får det vara nog, klart man ska spela. Det första biljardbordet tillverkades. Och spelandet blev okej.

Flera olika speltyper
Nu för tiden är det inga problem att ägna sig åt biljard. Visst kan känslorna svalla av spelet när man missar den där viktiga bollen. Men mest frambringar idag spelet glädje och gemenskap. Så är det här på Porslinan, där biljardbordet används flitigt. Och alla möjliga varianter av biljard spelas. Biljarden delas ofta in i tre huvudsakliga grenar: pool, carambole och snooker.

Bli medlem och spela hur mycket du vill
Om du är mellan 13–25 år kan du bli medlem för 30 kronor per termin. Det här ger dig möjlighet att spela biljard hur ofta du vill hos oss. Allt man behöver göra är att ha med sig sitt kort, lämna in det till personalen i kassan så kan man sätta igång att spela. 45 minuter är standard, men är det ingen i kö så kan man få spela lite längre.

Så kom in med kompisarna och kör en vända och låt känslorna svalla lite lagom.

X

Right Click

No right click