Brädspel – ett nöje i tusentals år

Redan den förantika egyptiska civilisationen spelade brädspel. Och det är riktigt länge sen det. Och i Romariket spelades varianter av brädspel. Brädspel är spel som spelas på bord och avgörs via slumpen, taktik och strategi eller en kombination av dessa. Några klassiska brädspel är schack, vissa kortspel, tic tac toe och Kalaha.

På 1930-talets utvecklades Monopol som anses vara det första moderna brädspelet. Sen 1980-talet har brädspelsutvecklingen gått i ett rasande tempo. Idag finns det hur mycket brädspel som helst.

Alltifrån familjens fredagsmys till världsmästerskap
Brädspel lämpar sig vid alla tillfällen. Alltifrån på fredag kvällen när familjen ska umgås till att det arrangeras världsmästerskap i brädspel. Speciella konvent kring brädspel finns det också en hel del av. Spel som spelas kan ta allt ifrån en halvtimme till flera timmar, ja tom dagar.

Brädspelscafé på Porslinan
På Porslinan älskar vi brädspel. Därför arrangerar vi varje månad något vi kallar för brädspelscafé. Då får vem som helst oavsett ålder komma hit och spela våra brädspel. En del väljer att ta med egna spel också. Är du osäker på hur man spelar ett spel så hjälper de mer inbitna spelarna dig gärna. Det är bara och fråga om hjälp. Medlemmar på Porslinan kan dessutom när som helst få låna något av våra spel och spela här medan man kanske passar på att ta en kopp kaffe.

Spelgruppen – gänget som gillar spel 
Vi har en arbetsgrupp som kallas spelgruppen. De jobbar med alla typer av spel, alltifrån X-box, LAN och gamingkvällar till brädspel. Är du riktigt spelintresserad och vill vara med och hitta på arrangemang kring spel kontakta personalen så förmedlar vi kontakten.

Kolla in vår kalender här på hemsidan eller vår Facebook sida för att se när vi har nästa brädspelscafé.

X

Right Click

No right click