Repan – det första steget mot de stora scenerna

Någonstans har alla artister börjat, en del började sin karriär i föräldrarnas garage, i pojk/flickrummet där hemma, skolans musiksal, duschen och så finns det dem som börjat i en replokal hos någon förening. Så varför inte börja din framtida karriär som musiker hos oss på Porslinan.

Oavsett om man spelar i band eller är sing and songwriter eller vocalist funkar repan. Dessutom har vi två olika scener där vi regelbundet kör konserter med våra lokala förmågor. Så när man börjat bli varm i kläderna finns möjlighet att lira inför publik. Vi har trummor, keyboard och ljudanläggning. Gitarrer, basar och andra instrument behöver man i nuläget ta med sig själv. Det är enkelt att få tillgång till repan. Är man ett band på fler än tre personer så behöver man bara bli medlem och lösa terminsavgiften för replokalen, 90 kronor för 1,5 timme en gång i veckan under en hel termin. Det går även att ha fler tider. Är man ensam, så kan man köpa enstaka reptillfällen. Lättast är att komma in och prata med oss som jobbar här så visar vi runt och berättar mer om avgifterna och hur det fungerar.

Vapenbröder hängde en gång i tiden i repan
Ett band som spenderat mycket tid i vår replokal i början av sin musikkarriär är grabbarna i Vapenbröder. De kommer fortfarande hit ibland och kör konserter här vilket är fantastiskt roligt. Senast var hösten 2016 då de ställde sig på vår stora scen och fyllde lokalen med glada konsertbesökare.

Övning ger färdighet
För oss är det viktigt att alla ska ha möjlighet att kunna öva, öva, öva för att bli bättre. Alla har inte möjligheten att använda föräldrarnas garage, kanske grannarna inte uppskattar trumövningarna som behöver göras för att finslipa tekniken, eller dem grymma gitarr-riffen som låter sjukt bra, men kanske inte för grannen som jobbat natt. Då funkar repan. Självklart är repan ljudisolerad så man kan öva i lugn och ro. Rockar man loss rejält kan det höras lite ut i lokalen vilket bara sätter en skön stämning på Porslinan. Så varför inte ta det där första steget mot de stora scenerna och kom ner till oss på Porslinan.

 

X

Right Click

No right click